FYRSTEN skal bli barneteater!

Med midler fra Kulturrådet har vi de siste ukene jobbet med forprosjektet «FYRSTEN – et teselskap om demokratiets forfall». Dette blir heftige saker! Inspirasjonen til prosjektet er Machiavellis klassiker «Fyrsten», som kan ses som en slags lærebok i makt. Med dette som utgangspunkt vil vi skape et politisk teater for barn fra 10-13 år. I krysningspunktet mellom historie og samtid, mellom politiske hendelser og personlige historier, vil vi skape en forestilling der vi ser på ulike innganger til demokratiet (og dets forfall).

Med oss i forprosjektet har vi med oss dramatiker Marte Huke som utvikler tekst for prosjektet. Sammen med regissør Lene Helland Rønningen har hun forberedt tekster og konsept før møtet med skuespillerne i et tre-dagers verksted forrige uke. I arbeidet har de to jobbet mye med research, og i tillegg til dypdykket i «Fyrsten», har de blant annet studert nåværende politiske lederes retorikk og væremåte.

I verkstedet har vi sammen med skuespillerne Ibrahim Fazlic (fyrsten) og Mari Moe Krysinska (jenta) arbeidet på gulvet med den blodferske teksten fra Huke. Slik oppdager vi hvordan teksten kan utvikles og vi ser muligheter i hvordan historien kan tas videre. Vi har også testet ut konseptuelle ideer med teselskapet som ramme. Rosendal Teater har vært en viktig medprodusent i forprosjektet, og dramaturg Guro Hustad Stugu har derfor også vært en aktiv del av verkstedprosessen.

Nina Bjørklund er produsent, og vår tidligere praksisstudent fra NTNU, Simon Engeset Løfoll, har rykket opp, og er inspisient i forprosjektet.

Hovedprosjekt er planlagt for 2020/21.


Skuespillerne, Ibrahim Fazlic og Mari Moe Krysinska, utforsker sine roller som fyrsten og jenta.