Maneter og Planeter settes endelig opp igjen

Forestillingen ble skapt i 2019 og skal endelig vises igjen våren 2023, først på Lager 11 i Trondheim 30. april – 4. mai og deretter på DKS-turné i Troms og Finnmark 22. mai – 2. juni.

Produksjonen har med seg et stjernelag med trønderske kunstnere, og har bl.a nykomponert musikk av Siri Gjære og Maria Kannegaard. Skuespillere i denne oppsetningen er Siri Schnell Juvik, Gunhild Hjertaas og Arnar Bjorøy.

Denne gangen ønsker vi at et mangfoldig barnepublikum får se og oppleve Maneter og Planeter og har fått øremerkede midler fra Sparebankstiftelsen til å sette opp gratis skoleforestillinger. Det er viktig at barn, uavhengig av kulturell bakgrunn, og som vanligvis ikke får se så mye teater, skal kunne få oppleve teater av høy kvalitet.

I Maneter og Planeter møter vi det lille mennesket i et stort og uoppdaget univers! Jon og Rosetta forsøker å finne en løsning etter at jorden har krasjet med en komet og fått en sprekk som gjør at den sakte tømmes for vann. De drar på en reise ut i det uendelige universet og ned i havbunnens dype for å redde kloden. I en tid hvor barn føler seg ansvarlige for å redde klimaet føles forestillingen spesielt aktuell! Forestillingen bygger på både fakta og fabler om maneter og planeter, og er blant annet inspirert av flere av Jules Vernes fortellinger over og under vann.

Forestillingen passer for barn fra 6 år.

Velkommen til en fabelfaktisk forestilling!

————————————

Medvirkende er:

Idé, konsept og regi: Lene Helland Rønningen.

Scenografi og lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen.

Videoscenografi: Andreas Schille.

Kostyme- og karakterdesign: Berit Haltvik With.

Komponister og musikkproduksjon: Maria Kannegaard og Siri Gjære.

Skapende skuespillere i 2019 var: Sindre Karlsholm og Siri Schnell Juvik.

Skuespillere i 2023: Siri Schnell Juvik, Gunhild Hjertaas og. Arnar Bjørøy

Sanger: Bjørn Tore Grøntvedt.

Produksjonsleder: Nina Bjørklund.

Produsent: Åsa Thalinsson

Inspisient: Bjørn Tore Grøntvedt.

Tekniker: Stig Berg.

Praksisstudent (NTNU): Iben Jacobsen Øster

Foto: Hanne Fauske

Takk til alle som har støttet produksjonen:

Sparebankstiftelsen SMN, Fond for lyd og bilde, Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim kommune, Norsk Kulturråd, Torstein Erboes Gavefond, Fond for utøvelse kunstnere og Norsk Komponistfond.