Fyrsten er klar for urpremiere

  

«Fyrsten – et teselskap om demokratiets forfall» er en nyprodusert forestilling for barn og unge fra 10 til 13 år. Urpremieren finner sted på Rosendal Teater i Trondheim 27. november 2021. Vi spiller også 28.november, og forestillingene spilles kl 13.00 og 15.30 begge dagene. Vi spiller også på Lager11 i Trondheim 04. og 05. desember, kl 13.30 og 16.00 begge dagene.

«Vi synes dette er en viktig forestilling som vi håper får et langt liv» sier inspisient Bjørn Tore Grøntvedt. «Vi satser på å reise rundt til mange steder i landet med denne i de kommende årene!».


Frida Vige Helle og Ibrahim Fazlic som jenta og Fyrsten.

I forestillingen møter vi Fyrsten som elsker alt det søte, og som ved første øyekast virker å elske sitt folk og sitt rike. Vi møter også ei jente fra skoleavisa som har støttet hans valgkampanje. Det hele tar plutselig en vending, og det som skulle være et spennende intervju for skoleavisa blir en trussel både for jentas personlige liv, og for ytringsfriheten i fyrsteriket. Det viser seg at han mest av alt elsker sin makt, og er villig til å gå langt for å beholde den.

Lene Helland Rønningen (ide, konsept, regi) og Marte Huke (tekst) har, i arbeidet med denne forestillingen, latt seg inspirere av Machiavellis verk «Fyrsten», skrevet i 1513. Boka kan sees som en oppskrift for herskere i hvordan de skal styre sitt rike. Hva må de gjøre for å erobre og beholde makt? I arbeidet med konsept og tekst er dette klassiske verket koblet moderne historier om demokratiets utfordringer, og aktuelt stoff fra media er derfor også flettet inn i forestillingen.  I tillegg har barns egne fortellinger om medbestemmelse og urettferdighet blitt materiale for forestillingen. «Målet er at publikum selv vil kunne tolke og forstå eget liv i lys av en større sosial kontekst” sier Helland Rønningen.

Velkommen til forestilling!

Fabularium er svært stolt over å ha med seg et stjerneteam av kunstnere til denne produksjonen!

Idé, konsept og regi: Lene Helland Rønningen
Dramatiker: Marte Huke
Dramaturg: Hilda Levin
Scenograf og kostymedesign: Berit Haltvik With
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Komponister og musikkproduksjon: Kirsti Huke og Ola Kvernberg
Musikkproduksjon: Kristoffer Lo

Skapende skuespillere: Ibrahim Fazlic og Frida Vige Helle

 

Produksjonsleder og produsent: Nina Bjørklund
Produsent og PR-ansvarlig: Aimée Kaspersen
Inspisient og regiassistent: Bjørn Tore Grøntvedt
Praksisstudent inspisient (NTNU): Marcus Theodor Hansen

Design av plakat og stemmesedler i forestillingen: Cecilie Oien
Snekker og malemester: Even Fagerlie

Foto og plakatdesign: Hanna Fauske

Co-produsent: Rosendal Teater

Takk til:
Elever ved Lilleby skole og Bispehaugen skole
som har stilt med referansegrupper.